Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

Rwanda Cyesha

Mabun
53,00 Lei
Cafea de specialitate Rwanda Cyesha
Cantitate
: 250g
Microlot

Origine: Rwanda, Provinciile de Vest
Procesare: semi-spalare
Profil gust: fructe exotice, nuci, merisoare, usor flora si note subtile de vin
Altitudine: 1450-1750m
Profil Prajire: Omniroast



Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: MBv0.82 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Cyesha: Renasterea Cafelei de Specialitate din Rwanda, pe Malul Lacului Kivu

 

Amplasata pe dealurile pitoresti ale Rwandei, langa apele linistite ale lacului Kivu, statia de spalare Cyesha scrie un nou capitol pentru cafeaua de specialitate din aceasta tara. Situata in districtul Nyamasheke, intr-o regiune renumita pentru biodiversitatea sa si altitudinile impresionante (1450-1750 metri), Cyesha a devenit, de la inaugurarea sa in 2022, un punct de referinta. Aceasta valorifica un terroir natural exceptional si un puternic spirit comunitar pentru a produce loturi de cafea de o calitate remarcabila.

 

Viziunea Muraho: Pasiune pentru Cafeaua de Origine

 

La carma statiei Cyesha se afla compania Muraho, fondata de fratii Karthick si Gaudam Anbalagan. Desi au crescut in Uganda si au studiat in Noua Zeelanda, conexiunea lor cu tara natala a ramas puternica. Pasiunea pentru cafeaua de specialitate, descoperita in timpul petrecut in strainatate, i-a determinat sa se intoarca in Rwanda cu o misiune clara: sa plaseze cafeaua rwandeza pe harta mondiala a calitatii. Muraho s-a pozitionat ca un lider al inovatiei in procesarea cafelei, iar Cyesha este cea mai recenta materializare a acestei viziuni.

 

Depasirea Provocarilor: De la Reputatie Indoielnica la Profiluri Complexe

 

Gaudam Anbalagan explica provocarile initiale. Acum cativa ani, cafeaua din Rwanda nu era pe radarul cumparatorilor de specialitate, fiind adesea asociata cu o calitate inconstanta sau cu defecte de gust (precum "potato taste").

Muraho a schimbat aceasta perceptie. In 2016, au devenit prima companie din Rwanda care a solicitat licente de export pentru boabe de cafea procesate natural si "honey". Succesul lor demonstreaza potentialul enorm al acestei regiuni. Eforturile echipei si ale fermierilor parteneri de a introduce procese noi au dus la crearea unor profiluri de aroma mult mai complexe, care au fost primite cu entuziasm de piata internationala de cafea de specialitate.

 

Procesarea Boabelor de Cafea: Calitate prin Tehnologie si Microclimat

 

Statia Cyesha colaboreaza strans cu aproximativ 470 de mici fermieri locali, care livreaza ciresele de cafea proaspat culese in perioada recoltei (martie-mai). Aici, boabele trec prin diverse metode de procesare atent controlate: complet spalata (fully washed), naturala si "honey".

Statia este dotata cu echipamente moderne, inclusiv o linie de procesare Penagos Ecoline, rezervoare duble de apa si 54 de paturi de uscare inaltate. Microclimatul joaca un rol crucial: brizele reci venite de pe lac, combinate cu precipitatiile constante si soarele abundent, creeaza conditiile ideale pentru o uscare lenta si uniforma, esentiala mai ales pentru calitatea cafelelor procesate natural.

 

Adaptare la Terroir: Agricultura Inteligenta pe Soluri Nisipoase

 

O particularitate a zonei Cyesha este solul stancos si nisipos. Desi acest tip de sol pune provocari legate de retentia apei, el defineste si practicile agricole unice. Cafeaua este principala sursa de venit, alternativele (cum ar fi rosiile sau pescuitul la scara mica) fiind limitate.

Pentru a combate stresul hidric din sezonul secetos, fermierii practica o forma inteligenta de agricultura intercalata. Acestia planteaza bananieri printre culturile de cafea. Bananierii actioneaza ca niste rezervoare naturale de apa, oferind in acelasi timp umbra atat de necesara arborilor de cafea si o sursa suplimentara de hrana. Aceasta simbioza sustine un ecosistem echilibrat si demonstreaza adaptabilitatea necesara pentru a cultiva o cafea de specialitate exceptionala.

Vezi mai mult Informatii conformitate produs

Origine: Rwanda

Procesare: Semi Wasged

Gramaj: 250g

Varietate: Red Bourbon

Profil Prajire: Omniroast

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!