Lasa-te surprins de profilul complex al acestei cafele de specialitate din Rwanda, o adevarata demonstratie de maiestrie a procesarii „Honey”. In ceasca, vei descoperi o textura suculenta dominata de dulceata merelor rosii si eleganta ceaiului Rooibos, totul completat de un postgust rafinat, cu note subtile de ierburi.
Povestea Originii: Pionierii de la Kilimbi Aceasta cafea provine de la celebra statie de spalat Kilimbi, situata in pitorescul district Nyamasheke din Provincia de Vest a Rwandei. Kilimbi nu este doar o statie de procesare, ci o parte din istoria cafelei moderne rwandeze. Fondata in 2016, a fost una dintre primele statii din tara care a primit licenta oficiala pentru a produce si exporta cafea procesata Natural si Honey, deschizand drumul pentru profiluri de gust exotice.
Sub atenta supraveghere a directorului Joseph Ntarindwa, aproximativ 750 de mici fermieri isi aduc aici ciresele de cafea, culese manual de la altitudini impresionante, intre 1650 si 1850 metri. Aceasta altitudine ridicata permite boabelor sa se maturizeze lent, acumuland zaharuri complexe care se traduc prin dulceata specifica pe care o vei simti la fiecare inghititura.
Kilimbi este o statie multipremiata, recunoscuta pentru curajul de a inova – fiind, la un moment dat, singura sursa pentru cafeaua procesata Honey din regiune.