Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei
-7% nou

Etiopia Uraga Raro (250g)

Mabun
45,00 Lei 42,00 Lei
Cafea de specialitate Etiopia Uraga Raro (250g)
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Raro Boda
Procesare:  Carbonic maceration
Profil gust: cirese cu ciocolata, portocale rosii
SCA: 87
Altitudine: 2200m


Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.21 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Aceasta cafea de macerare carbonică provine de la fermieri care livrează cireșe de cafea la stația de spălare Raro Boda. Situată în Guji, o microregiune din ce în ce mai populară, anterior parte a Yirgacheffe, Raro Boda produce cafele de înaltă calitate pentru piața de specialitate. Acest lot este procesat folosind macerarea carbonică, un proces care se concentrează pe crearea unui mediu bogat în dioxid de carbon pentru microorganismele fermentative.

Cireșele coapte și roșii sunt selectiv culese manual de fermieri și livrate la stația de spălare Raro Boda. La sosire, cireșele sunt decojite și cafeaua este scufundată în apă în rezervoare mari. Blocuri de beton sunt folosite pentru a menține cafeaua complet scufundată timp de 96 de ore. Această fermentare subacvatică creează un mediu relativ anaerob bogat în dioxid de carbon. După fermentare, pergamentul este transferat pe paturi ridicate pentru uscare. Muncitorii nivelează frecvent pergamentul pentru a asigura o uscare uniformă. Durează aproximativ 2 săptămâni pentru ca pergamentul să se usuce.


Calitatea excepțională a cafelei etiopiene se datorează unei combinații de factori. Diversitatea genetică a soiurilor de cafea înseamnă că întâlnim o diversitate de arome, chiar și între fermele cu condiții de creștere și procesare similare. În plus față de soiuri, metodele de procesare contribuie, de asemenea, la calitatea finală. Ingredientele cheie finale pentru o cafea excelentă în Etiopia sunt tradițiile producătoare care au creat diversitatea genetică, infrastructura de procesare și cafeaua de înaltă calitate pe care o savurăm astăzi.

 
Vezi mai mult

Origine: Etiopia

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!