Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei
-8% nou

El Salvador San Francisco SCA88 (250g)

Mabun
52,00 Lei 48,00 Lei
Cafea de specialitate El Salvador San Francisco (250g)
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Apaneca – Ilamatepec
Procesare:  Anaerobic / Mountain Dry
Profil gust: caramel, zmeura, coacaze, note subtile de alcool si arome citrice
SCA: 88
Altitudine: 1500 m


Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.24 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

De mic, Andrés Salaverría a fost profund înrădăcinat în tradiția cultivării cafelei, o moștenire de peste un secol a familiei sale, cu origini adânci în regiunile Atiquizaya, Concepción de Ataco, Jayúa și Apaneca, recunoscute pentru producția de cafea. Reținând cunoștințele și dedicarea strămoșilor săi, Andrés, reprezentând a cincea generație, s-a angajat în acest meșteșug de 11 ani. Își aduce aminte cu drag de momentele petrecute alături de tatăl său la moara El Molino, unde era fascinat de sosirea cireșelor de cafea, participând entuziast la descărcarea lor și explorând cu curiozitate munții de boabe proaspete. Aceste experiențe timpurii i-au amplificat pasiunea și curiozitatea pentru domeniu.

 

De-a lungul verilor, Andrés s-a implicat activ în operațiunile temporare ale afacerii familiale, având ca scop acumularea de experiență și integrarea noilor cunoștințe. Educația sa formală a culminat cu obținerea unui Masterat Ernesto Illy în științele și economia cafelei, o experiență care i-a lărgit orizonturile și i-a oferit o perspectivă detaliată asupra întregului proces de producție, facilitându-i, de asemenea, schimbul de idei cu producători de cafea din întreaga lume. După finalizarea studiilor în 2011, s-a întors în El Salvador, dedicându-se aspectelor comerciale, industriale și de management ale afacerii, colaborând îndeaproape cu tatăl său, Don Jose Antonio Salaverria, împreună formând o echipă puternică și eficientă.

Viziunea lui Andrés s-a concentrat constant pe diversificarea ofertei de produse și pe explorarea inovațiilor de proces din alte națiuni producătoare de cafea, pentru a le adapta și implementa în contextul salvadoran. Un exemplu emblematic al acestei viziuni este Ferma San Francisco, un punct de reper pentru afacerea de familie, care, pe lângă producția de cafea, include o rezervație naturală forestieră. Această rezervație, donată Asociației Naționale de Silvicultură din El Salvador, joacă un rol crucial în conservarea biodiversității regionale, găzduind o varietate impresionantă de specii de plante și animale. Situată lângă La Majada, în zona Apaneca – Ilamatepec, cu soluri vulcanice fertile, ferma este un sanctuar pentru cultivarea cafelei de înaltă calitate, 100% cultivată la umbră, recoltată manual prin selecție riguroasă a cireșelor mature.

Angajamentul familiei Salaverría față de responsabilitatea socială și protecția mediului este evident în toate aspectele activității lor, de la susținerea comunităților locale prin furnizarea de servicii de sănătate și infrastructură educațională, până la promovarea practicilor agricole sustenabile. Această abordare holistică subliniază angajamentul lor neclintit față de excelentă, comunitate și păstrarea tradițiilor de cultivare a cafelei în El Salvador.Vezi mai mult

Origine: El Salvador

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!