Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

India Monsooned Malabar

Mabun
48,70 Lei
Cafea de specialitate India Monsooned Malabar
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Chickmagalur, Karnataka
Procesare : Monsooned (Musonica)
Perioada de musonare: Iunie - Septembrie

Profil gust: condimente specifice zonei din India, ciocolata neagra, cacao
Altitudine: 1100 - 1200m
Aciditate: scazuta



Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: MBv0.60 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Descoperă magia cafelei de specialitate Monsoon Malabar

Pe tărâmurile exotice ale Coastei Malabar din India, se naște o cafea de specialitate cu adevărat unică: Monsoon Malabar. Această varietate distinsă, protejată de statutul de indicație geografică, poartă cu ea o poveste fascinantă, ce ne poartă înapoi în timp, pe vremea coloniștilor britanici.

Legenda spune că, în călătoriile lor pe mare, boabele de cafea transportate în corăbii de lemn erau expuse constant umidității musonice. Această expunere îndelungată, ce dura chiar și șase luni, transforma boabele, conferindu-le o textură, un aspect și, mai ales, un profil gustativ deosebit. Europenii au fost cuceriți de finețea și dulceața unică a acestei cafele de specialitate.

Odată cu apariția navelor din oțel, la începutul secolului XX, tradiția cafelei musonate „naturale” era pe cale de dispariție. Însă, pasiunea pentru gustul inconfundabil al acestei cafele de specialitate a dus la recrearea procesului musonic. După recoltarea boabelor, între octombrie și februarie, acestea sunt procesate natural și depozitate în spații aerisite de-a lungul Coastei Malabar. Odată cu sosirea musonului, în iunie, boabele sunt expuse timp de 12-16 săptămâni ploilor și vântului. În acest interval, boabele absorb umiditatea, își măresc volumul, își schimbă culoarea și își pierd o parte din aciditate, dezvăluind arome și gusturi noi, ce definesc această cafea de specialitate.

 

Aspinwall: Păstrătorii tradiției Monsoon Malabar

Cu o experiență de peste 70 de ani în procesarea cafelei de specialitate, divizia de cafea a Aspinwall este unul dintre cei mai importanți producători de Monsoon Malabar. Dedicația lor pentru calitate a fost recunoscută prin numeroase premii „Flavor of India: The Fine Cup Award”.

Aspinwall respectă cu strictețe un proces meticulos pentru a produce cafea Monsoon Malabar de cea mai înaltă calitate, gradul AA. Boabele sunt manipulate cu grijă, întinse, greblate și întoarse zilnic, asigurând expunerea uniformă la umiditatea musonică.

 

Descoperă experiența Monsoon Malabar

Te invităm să descoperi o cafea de specialitate cu o poveste fascinantă și un gust inconfundabil. Fiecare ceașcă de Monsoon Malabar este o călătorie senzorială, o experiență unică ce te va purta pe tărâmurile exotice ale Indiei.


 

Vezi mai mult Informatii conformitate produs

Origine: India

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!