Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

Indonezia Sumatra Kerinci Barokah (250g)

Mabun
56,00 Lei
Cafea de specialitate Indonezia Sumatra Kerinci Barokah (250g)
Cantitate: 250g
Microlot
Origine: Indonezia 
Procesare: anaerobic, honey
Profil gust: ciocolata neagra, usor fructat, flori de portocale, prune uscate
SCA: 88

Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.17 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Membrii Cooperativei Kerinci Barokah Bersama, formată din 320 de persoane, își desfășoară activitatea într-un peisaj spectaculos, la poalele Muntelui Kerinci de pe insula Sumatra. Acest munte, inclus în Cercul de Foc al Pacificului, adăpostește o rețea impresionantă de 452 de vulcani, contribuind la fertilitatea solului din jurul său.

Conducerea cooperativă, sub îndrumarea lui Triyono, se implică activ în procesul de prăjire și prelucrare a cafelei. Începând din 2017, cooperativa a devenit un actor semnificativ pe piața cafelei, având o instalație de prăjire complet echipată și un laborator de cupare în proximitatea morii uscate.

Cultivarea cafelei în Sumatra are loc în principal pe ferme mici, cu suprafețe medii între 0,5 și 2,5 hectare. Aici, cafeaua coexistă armonios cu alte culturi precum legumele, cartofii și fructele. Această diversificare agricolă nu doar contribuie la veniturile familiei, dar și la o dietă echilibrată.

Pe lângă producția de cafea, mulți fermieri se angajează și în activități la plantațiile de ceai din apropiere. Această strategie asigură o sursă suplimentară de venit și diversificare a activităților agricole.

Inițiativele de organizare în cooperative devin tot mai frecvente în rândul fermierilor din Sumatra. Această formă de asociere le oferă oportunitatea de a-și uni forțele, de a accesa resurse comune și de a negocia prețuri mai avantajoase pentru produsele lor.

Procesul de recoltare a cafelei înseamnă efort manual, cu familia oferind adesea principala forță de muncă. După recoltare, cafeaua este livrată la centrele de colectare gestionate eficient de cooperativă.

Pentru a asigura o calitate superioară, cooperativa investește în procese precum procesarea anaerobă. Cireșele sunt atent selecționate, procesate și apoi uscate în mod controlat. Membrii cooperativei au un parteneriat stabil pentru vânzarea cireșelor, iar la finalul anului, profiturile sunt direcționate fie către îmbunătățirea infrastructurii, fie către distribuirea de prime de calitate către fermieri.

Această abordare integrată, care include și asistență tehnică și suport pentru plantarea copacilor de umbră, subliniază angajamentul cooperativelor din Sumatra pentru sustenabilitate și dezvoltare durabilă în comunitățile lor.

Vezi mai mult

Origine: Indonezia

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!