Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

Etiopia West Arsi Nensebo (250g)

Mabun
53,00 Lei
Cafea de specialitate Etiopia West Arsi Nensebo (250g)
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Yirgacheffe, West Arsi
Procesare: Naturala, Anaerobica
Profil gust: subtil de portocale, dulce, untos, miere
SCA: 86.5

Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.14 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Regiunea West Arsi a castigat in ultima perioada o mai mare recunoastere internationala ca o regiune excelenta producatoare de cafea, dar produce cafea din cate oricine isi poate aminti. Anterior, cafelele produse in West Arsi erau vandute ca Sidamo sau Harrar.




Mai recent, West Arsi a fost desemnata o origine unica de cultivare a cafelei de catre Bursa de marfuri din Etiopia. De atunci, a castigat faima prin competitii internationale de calitate, inclusiv Cupa Etiopiei a Excelentei, unde, in 2020, cafelele de la West Arsi s-au clasat in 4 premii din primele 10 locuri.



Producatorul acestei cafele, Alemu Getaneh, a fost intotdeauna un fermier de cafea, insa din 2018 a inceput sa se concentreze pe productia de cafea de specialitate. Anterior vindea proprietarilor de statii de procesare cirese de cafea proaspete sau procesate acasa.
Acum, procesandu-si fructele in propria ferma, Alemu adauga valoare produsului sau si a reusit sa creasca veniturile totale obtinute din cultivarea cafelei.
El a experimentat metode de procesare mai unice, inclusiv aceast tip de procesare: Anaerob Natural.

Metoda de procesare despre care vorbim astazi consta in sigilarea boabelor de cafea in containere, pentru 3 zile, in vederea fermentarii. 
Ulterior, cafeaua fermentata este depozitata afara pe paturi confectionate din lemne, pentru a se usca. Procesul de uscare dureaza aproximativ 16 zile, timp in care cafeaua este atent ingrijita, ferita de caldura pe timpul zilei si atent ingrijita odata cu lasarea serii.



Fermierul strange si depoziteaza toata cafeaua in propria ferma pentru aproximativ 2 luni, inainte de a o duce catre o statie de procesare locala in vederea spalarii si decojirii acesteia.



 
Vezi mai mult

Origine: Etiopia

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!