Aceasta cafea de macerare carbonică provine de la fermieri care livrează cireșe de cafea la stația de spălare Raro Boda. Situată în Guji, o microregiune din ce în ce mai populară, anterior parte a Yirgacheffe, Raro Boda produce cafele de înaltă calitate pentru piața de specialitate. Acest lot este procesat folosind macerarea carbonică, un proces care se concentrează pe crearea unui mediu bogat în dioxid de carbon pentru microorganismele fermentative.
Cireșele coapte și roșii sunt selectiv culese manual de fermieri și livrate la stația de spălare Raro Boda. La sosire, cireșele sunt decojite și cafeaua este scufundată în apă în rezervoare mari. Blocuri de beton sunt folosite pentru a menține cafeaua complet scufundată timp de 96 de ore. Această fermentare subacvatică creează un mediu relativ anaerob bogat în dioxid de carbon. După fermentare, pergamentul este transferat pe paturi ridicate pentru uscare. Muncitorii nivelează frecvent pergamentul pentru a asigura o uscare uniformă. Durează aproximativ 2 săptămâni pentru ca pergamentul să se usuce.
Calitatea excepțională a cafelei etiopiene se datorează unei combinații de factori. Diversitatea genetică a soiurilor de cafea înseamnă că întâlnim o diversitate de arome, chiar și între fermele cu condiții de creștere și procesare similare. În plus față de soiuri, metodele de procesare contribuie, de asemenea, la calitatea finală. Ingredientele cheie finale pentru o cafea excelentă în Etiopia sunt tradițiile producătoare care au creat diversitatea genetică, infrastructura de procesare și cafeaua de înaltă calitate pe care o savurăm astăzi.