Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

El Salvador Manzanal Orange (250g)

Mabun
47,00 Lei
Cafea de specialitate El Salvador Manzanal Orange (250g)
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Apaneca-Ilamatepec
Procesare:  Anaerobica 120 ore
Profil gust: cirese cu ciocolata, portocale rosii
SCA: 88

Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.16 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)
Jose Enrique Gutierrez a numit ferma sa Finca El Manzanal dupa copacul care abunda pe teren. Copacul manzanos ofera umbra pentru plantele de cafea si actioneaza ca un paravan impotriva vantului, mai ales in perioada infloririi cand florile trebuie sa ramana pe copac pentru ca cireasa sa creasca.

In 2010, Jose Enrique a adoptat practici de agricultura regenerativa. Detine un grup de ferme in municipiul Ahuachapan. Familia sa producea cafea in regiunea estica a El Salvadorului, dar a plecat din cauza preturilor scazute ale cafelei si a unui razboi civil in anii 1980. Cu toate acestea, cafeaua este pasiunea lui Jose Enrique si, cand a achizitionat prima ferma in 2007, a facut-o cu o viziune speciala.

Jose Enrique imbina cunostintele agronomice traditionale cu propriile idei pentru practici mai durabile. Industria specializata a oferit un pret stabil care, impreuna cu productia sa de calitate, i-a permis sa-si extinda terenurile si sa achizitioneze ferme suplimentare. Astazi, toate fermele sale, inclusiv El Manzanal, San Jose, El Limo, Las Brisas, El Horno si Los Cocos, sunt concentrate pe productia specializata.



Acest lot este compus din cafeaua Orange San Pacho. San Pacho este o varietate pitica din Colombia. Numele provine de la cuvantul spaniol "pacho" care inseamna "sezut". Cea mai mare parte a cafelei San Pacho este rosie, dar plantele de la ferma vecina a lui Jose, El Limo, au avut o nuanta de portocaliu. Intrigat de schimbarea de culoare, Jose a propagat acei arbori si i-a plantat la Finca El Manzanal. Una dintre caracteristicile principale ale cafelei San Pacho este productivitatea sa ridicata, mai ales pentru un copac atat de mic. Aceeasi echipa culege aceasta cireasa in fiecare an. Au trebuit sa invete cum sa deosebeasca cireasa coapta de cea necopta, deoarece diferenta de culoare nu este la fel de evidenta in cazul ciresei de culoare portocalie. Cu toate acestea, dupa multa munca asidua, sunt experti in culesul doar al cireselor coapte.

O echipa dedicata de culegatori instruiti selecteaza manual cireasa coapta si o livreaza la instalația de prelucrare umeda de pe teren. Cireasa este plasata in saci biodegradabili si sigilata pentru a fermenta anaerob timp de 120 de ore. Dupa fermentare, cireasa este asezata pe paturi ridicate pentru a se usca. Cireasa este rascotita frecvent pentru a asigura o uscare uniforma. Dureaza aproximativ 28 pana la 31 de zile pentru ca cireasa sa se usuce.

 
Vezi mai mult

Origine: El Salvador

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!