Finca Retana a fost fondată de un ordin de călugări și și-a luat numele de la liderul lor, Părintele Retana. Inițial, producea rapadura (o bomboană guatemaleză) și creștea vite de lapte. În 1932, a trecut în sectorul privat și, în timp, în mâinile lui Fernando Cofino. Fernando a experimentat cu cultivarea porumbului și a avocadelor, dar acum cultura sa principală este cafeaua de specialitate.
20 de familii locuiesc la Finca Retana, unde au acces la electricitate și apă potabilă. Fiecare angajat permanent poate, de asemenea, să cultive și să lucreze 3,46 acri pentru uzul propriu. În plus, există o școală unde copiii de pe fermă și din satul vecin frecventează cursurile.
Cu inovații precum o fermă de viermi pentru a transforma pulpa de cafea în îngrășământ organic și replantarea copacilor autohtoni, Fernando continuă să urmărească excelența în cultivarea cafelei de specialitate, procesare și responsabilitate socială. Case Coffee Roasters a vizitat Finca Retana primăvara trecută, a degustat cafelele de acolo și s-a îndrăgostit de acest microlot de cafea de specialitate Yellow Bourbon, extrem de dulce.
Descoperiți Finca Retana, o fermă cu o tradiție îndelungată în producția de cafea de specialitate. Fondată de călugări și condusă acum de Fernando Cofino, Finca Retana se remarcă prin inovație și responsabilitate socială. Aici, 20 de familii lucrează împreună pentru a cultiva cele mai bune soiuri de cafea de specialitate, inclusiv microlotul Yellow Bourbon, apreciat pentru dulceața sa deosebită.
Origine: Guatemala