Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

Etiopia Koke Gr.1

Mabun
58,30 Lei
Cafea de specialitate Etiopia Koke Gr.1
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Koke, Gedeo
Procesare: washed (spalare)
Profil gust: ceai negru, mere, struguri albi si note subtile de rom
Altitudine: 1925 - 1945 m


Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.45 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Cafea de specialitate Yirgacheffe: De la plantație la ceașcă, o călătorie tradițională


Regiunea Yirgacheffe din Etiopia este renumită pentru producția de cafea arabica de cea mai înaltă calitate. Fermierii locali cultivă tradițional boabele de cafea la altitudini mari, într-un mediu organic, intercalându-le cu alte plante. Acest proces asigură un profil de aromă complex, cu note fructate și florale, caracteristic cafelei Yirgacheffe.

Cultivarea tradițională și organică

Gradele din Etiopia depind de inspecția vizuală pentru defecte și de calitatea în ceașcă. Gradul 1 este considerat cea mai înaltă calitate a cafelei. Gradele 1 și 2 sunt considerate cafea de specialitate, gradele 3-9 sunt clasificate ca cafea comercială. Gradul 1 este lipsit de defecte și impurități în ceașcă și nu conține boabe nedezvoltate.   

Pe lângă faptul că rămân intercultivate în mod tradițional, majoritatea fermelor sunt și organice prin default. Fermierii din Yirgacheffe folosesc, de obicei, foarte puține - dacă nu cumva deloc - îngrășăminte sau pesticide. Cea mai mare parte a muncii agricole este făcută manual de către familia imediată.

Pentru a profita de climatul magnific, această stație oferă instruire pentru a ajuta fermierii să producă cireșe de calitate superioară. Instruirea se concentrează pe procedurile de recoltare și transport a cireșelor.

Fermierii culeg selectiv cireșele manual și le livrează la stația de spălare. La intrare, angajații sortează manual cireșele primite pentru a îndepărta orice cireșe necoapte sau deteriorate.

Cireșele sunt apoi despulsate și fermentate timp de 36 până la 48 de ore în cele 12 rezervoare de fermentare standardizate ale stației. După fermentare, pergamentul este spălat în apă curată și transferat la unele dintre cele 280 de paturi de uscare ridicate ale stației. Pergamentul este grăpat frecvent pentru a asigura uscarea uniformă. Uscarea pergamentului durează aproximativ 18 zile. Stația marchează toate paturile de uscare cu un cod care simplifică urmărirea trasabilității și a stadiului de procesare.

Toate cireșele acceptate sunt apoi așezate la uscat în straturi subțiri pe paturi ridicate timp de aproximativ 18 zile. Stația dispune de 280 de paturi de uscare. Fiecare pat este marcat cu un cod care simplifică urmărirea trasabilității și a stadiului de procesare.

Descoperă aroma unică a cafelei din Etiopia, Yirgacheffe Koke, pe mabun.ro și bucură-te de o experiență de cafea autentică.



 
Vezi mai mult

Origine: Etiopia

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!