Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei
-4% nou

Costa Rica Fatima

Mabun
47,00 Lei 45,00 Lei
Cafea de specialitate Costa Rica Fatima(250g)
Cantitate: 250g
Microlot
Origine: Higuito, Tarrazu
Procesare: anaerobic, honey, musto
Profil gust: dulce, ciocolata cu lapte, portocale, miere 
SCA: 86.5

Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
Stoc epuizat
Cod Produs: MBv0.19 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

De peste 50 de ani, familia Facusse a fost proprietara și administratorul Finca Tres Milagros. Prin operațiuni agricole integrate pe verticală, familia monitorizează toate etapele producției pentru a asigura calitatea superioară a cafelei.

Lotul prezentat este alcătuit din soiul Marsellesa, o combinație echilibrată între profilul aromatic al Bourbon (prin intermediul Villa Sarchi, o rudă genetică apropiată de Bourbon) și rezistența hibridului rezistent la boli din Timor-Leste.

Familia rămâne concentrată pe producția de loturi de cafea de înaltă calitate, beneficiind de condiții climatice excelente și altitudinea înaltă de 1.550 de metri deasupra nivelului mării.

Cultivarea: Ferma a fost inițial plantată cu pomi Bourbon și Catuai, iar odată cu accentul crescut pe cafeaua de specialitate, familia Facusse a diversificat soiurile. Pe lângă Marsellesa, în acest lot se mai cultivă și Geisha, Typica, Villa Sarchi și alte soiuri premium.

Recoltare și post-recoltare: Cireșele sunt manual selectate și procesate la micromill-ul Fatima. Pentru a gestiona costurile ridicate de producție în Costa Rica, micromorile utilizează metode inovatoare de procesare pentru a adăuga valoare cafelei. Acest lucru conferă micromorilor reputația de a produce cafea de înaltă calitate. Datorită acestei structuri, cafeaua din Costa Rica este adesea denumită după micromill-ul în care a fost procesată, mai degrabă decât după ferma de proveniență.

Cireșele sunt supuse unui proces de fermentare anaerobă timp de 24 de ore, utilizând un amestec special de drojdii. După fermentare, cireșele sunt uscate pe paturi înălțate timp de aproximativ 18 zile. Cireșele uscate sunt apoi depozitate pe ferma Facusse timp de 2-3 luni înainte de a fi pregătite pentru export la Tesoros del Café din Cartago.

Despre Marsellesa: Marsellesa este un soi hibrid din familia Sarchimor, combinând profilul aromatic al Bourbon (prin Villa Sarchi) cu rezistența hibridului la boli din Timor-Est.

Cafeaua în Costa Rica: Datorită inovațiilor constante, diversității bogate a soiurilor de cafea și atenției sporite acordate producției, Costa Rica se numără printre cele mai avansate țări producătoare de cafea din America Centrală. Condițiile climatice variate din cele opt regiuni cafele (Guanacaste, West Valley, Turrialba, Valle Central, Tres Rios, Brunca, Orosi și Tarrazú) contribuie la calitatea distinctă a cafelei costa-ricane.

Costa Rica s-a remarcat și în domeniul trasabilității și sustenabilității în producția de cafea. Noulăzeci la sută dintre cei 50.000 de fermieri de cafea ai țării sunt mici agricultori, iar mulți livrează cireșele la micro-morile de tip boutique, contribuind la păstrarea calităților unice ale fiecărui lot. Evoluția procesării la nivel de micro-morii a permis fermierilor să ofere produse diferențiate, iar Costa Rica este acum cunoscută pentru cafeaua cu trasabilitate detaliată și gusturi distincte.

Deși condițiile meteorologice imprevizibile din Costa Rica fac cultivarea cafelei mai dificilă, atât guvernul, cât și fermierii adoptă măsuri active pentru a proteja mediul. Aceste inițiative au influențat, de asemenea, metodele inovatoare de procesare care au adus recunoaștere cafelei din Costa Rica.

Vezi mai mult

Origine: Costa Rica

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!