Această selecție specială de fermentație cu infuzie de CAPSUNI provine de la producătorul Juan Pablo Velez și ferma sa Finca La Luisa.
https://www.youtube.com/shorts/G5j20OKAEDI
Aflată la o altitudine impresionantă de 1.720 m deasupra nivelului mării, La Luisa este o proprietate mare de 70 de hectare situată în apropierea satului San Bernardo de los Farrallones, Ciudad Bolivar, în regiunea Antioquia.
Acest lot a fost procesat folosind o combinație de fermentație anaerobă cu adaos de suc proaspăt de CAPSUNI, împreună cu metoda honey (detalii mai jos).
Acest lot a folosit o fermentație dublă de macerare carbonică în rezervoare de oțel inoxidabil - o fermentație naturala a cireșelor de cafea și o a doua după decojire cu suc proaspăt de MANGO.
Cireșele de cafea coapte sunt introduse în rezervor, iar CO2 este evacuat pentru a crea un mediu fără prezența oxigenului (anoxic). Cireșele sunt fermentate în acest mediu timp de 5 zile (120 de ore).
Apoi, cireșele sunt îndepărtate și decojite, dar lichidul extras din fermentație este păstrat. Cafeaua decojită este apoi fermentată a doua oară cu un lichid extras din prima fermentație, precum și cu suc proaspăt de MANGO. Această a doua fermentație durează 3 zile. În cele din urmă, cafeaua este uscată pe paturi înălțate, folosind metoda honey, până când conținutul optim de umiditate este atins.
Origine: Columbia