Această cafea fascinantă de la Finca Monteblanco este fermentată cu fructul pasiunii și cholupa pentru a produce arome dulci și fructate unice, care ne încântă. Rodrigo Sanchez Valencia este un agricultor de cafea din a treia generație la Finca Monteblanco. Bunicul său a început cultivarea cafelei aici acum câteva decenii și astăzi, Rodrigo lucrează pentru a menține diversitatea naturală și productivitatea fermei. Finca Monteblanco se află lângă Cueva de los Guacharos, unul dintre cele 59 de parcuri protejate din Columbia. Râul Suaza curge și el în apropiere și furnizează apă proaspătă pentru cultivare și procesare.
Rodrigo cultivă varietăți precum Caturra, Geisha, Pink Bourbon și Pacamara la Finca Monteblanco. Altitudinea înaltă și microclimatul excelent din Acevedo, Huila, creează condițiile ideale pentru cultivarea cafelelor de specialitate. Cireșele sunt selecționate manual și livrate la moara umedă de pe proprietate.
Înainte de procesarea cireșei, Rodrigo combină o amestecătură de bacterii lactobacillus, saccharomyses și cerevisiae, totalizând 10 drojdii diferite, pentru a promova fermentația cireșei. Rodrigo adaugă de asemenea fructul pasiunii și cholupa, un fruct acru folosit adesea pentru a face o limonadă, la această mixtură pentru a adăuga arome suplimentare. În final, el adaugă o mixtură bogată în zahăr pentru a hrăni fermentația, cum ar fi melasa, panela sau zahăr granulat. Mixtura este sigilată și fermentată timp de 8 zile.
Odată culese, cireșele sunt despulpare, iar cafeaua este adăugată la mixtura de fructe fermentate. Cafeaua fermentată timp de încă 180 de ore (7,5 zile).
După fermentare, pergamentul este spălat în apă curată și se așează pe paturi parabolice pentru a se usca. Pergamentul este întoars frecvent pentru a asigura o uscare uniformă. Durează aproximativ 20-25 de zile pentru ca pergamentul să se usuce.
Origine: Columbia