Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei
-7% nou

Tanzania Glenmalure Peaberry

Mabun
60,05 Lei 56,00 Lei
Cafea de specialitate Tanzania Glenmalure Peaberry - Specialty
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Ngorongo Crater, Tanzania
Procesare: spalare
Profil gust: fructe citrice, coacaze, samburi de fructe
Altitudine: 1550 - 1650 m

Profil prajire: Omniroast



Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: MBv99 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)


Povestea Cafelei noastre de Specialitate

Acest lot provine de la Glanmalure Farm, o ferma axata pe cafea de specialitate, detinuta de Vera Stucker si parte a proprietatii sale mai mari. Numele fermei vine de la Karatu, cel mai apropiat oras. Glanmalure este situata in regiunea Arusha, in nordul Tanzaniei, pe pantele Craterului Ngorongoro. Ferma cultiva cafea proaspat prajita de aproximativ 100 de ani, la o altitudine cuprinsa intre 1550 m si 1650 m. Aici cresc soiuri traditionale precum Kent, Bourbons si SL28, dar si Batian, Gesha si Pacamara. Toate soiurile de cafea sunt cultivate la umbra copacilor, langa 80 de hectare de padure tropicala conservata, care urca pana la peste 1800 m altitudine.

Vera face parte din Ngorongoro Coffee Group, o initiativa creata de proprietarii de plantatii din nordul Tanzaniei pentru a-si promova cafelele. Grupul, in parteneriat cu Alliance for Coffee Excellence, gazduieste anul acesta o Licitatie de Colectie Privata, incluzand si cateva "bijuterii" de la fermele Verei.


Un An de Exceptie pentru Cafeaua noastra

Sezonul 2020 a fost dificil. A plouat luni intregi. Acest lucru a beneficiat enorm natura. Raurile secate au prins viata, iar apa dulce curge spumegand de pe munti chiar si in timpul secetei actuale prelungite. Cu toate acestea, acest model de ploaie neregulat a facut copacii sa infloreasca din nou si din nou. Dupa un prim varf de recolta, timpuriu, in iunie 2020, etapele individuale de dezvoltare au putut fi observate bine in august. Recoltele din septembrie pana in decembrie puteau fi "atinse". Culesul dureaza acum 6 luni si este deja amestecat cu inflorirea noului sezon.

Anul acesta, boabele de cafea sunt extrem de grele si mari! Procentul de cafea de grad AA ajunge uneori la 80%! Aceasta este o recolta speciala pe care probabil nu o vom vedea foarte des. Scorurile ridicate ne "alin" sufletul noua, fermierilor de cafea. Anul acesta am produs atat Kent-ul nostru traditional, procesat prin spalare, cat si cateva micro-loturi (cafele procesate Honey, varietatea SL28 si un volum mic de cafele naturale). Pentru micro-loturi, am ales doar boabele de cafea care prezentau valori Brix ridicate.

Vezi mai mult Informatii conformitate produs

Origine: Tanzania

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!