Transport gratuit la comenzile in valoare de minim 200 lei

El Salvador Finca Montecristo

Mabun
49,95 Lei
Cafea de specialitate El Salvador Finca Montecristo
Cantitate
: 250g
Microlot
Origine: Tepecoyo, El Salvador
Procesare: naturala
Profil gust: gust subtil de vanilie, ciocolata cu lapte, caramel
Altitudine: 1400 m

Profil prajire: light roast



Recomandat pentru: cafea espresso, cafea la filtru, cafea la ibric 

Cafeaua din pungi este boabe. Daca doriti sa fie macinata va rugam specificati acest lucru in observatiile comenzii: pentru espresso, ibric, filtru etc.
In stoc
Limita stoc
Adauga in cos
Cod Produs: MBv0.68 Ai nevoie de ajutor? +40.771.44.22.33
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Caracteristici
  • Review-uri (0)

Finca Montecristo: Cafea de Specialitate din El Salvador

Finca Montecristo este detinuta si operata de O&T Servicios Profesionales S.A. de C.V. Ferma, cu o suprafata de 130 de hectare, este situata la 1.400 de metri deasupra nivelului marii. Acest lot de cafea naturala are note de fructe cu samburi, ciocolata neagra si mar. Arborii de cafea sunt cultivati la umbra, iar solul este bogat in nutrienti, de origine vulcanica. Pe langa cafea, la Finca Montecristo se cultiva si avocado si lamai.

Ciresele rosii, coapte, sunt culese manual si procesate direct la ferma. Ciresele intregi sunt asezate in straturi subtiri pe paturi inaltate pentru a se usca la soare. Lucratorii grebleaza frecvent ciresele pentru a asigura o uscare uniforma.


El Salvador: O Traditie a Calitatii in Cafea

Nu te lasa pacalit de dimensiunea mica a El Salvadorului. A fost candva al patrulea cel mai mare producator de cafea la nivel mondial si continua sa produca loturi de inalta calitate. Tara este renumita pentru varietatile sale excelente de cupping, cum ar fi Bourbon si Pacamara. De fapt, doua varietati indragite, care obtin frecvent scoruri mari – Pacas si Pacamara – isi au originea in El Salvador.

Spre deosebire de alte tari, unde productia de cafea de specialitate a necesitat investitii si formare suplimentare considerabile, El Salvador are deja o forta de munca vasta si calificata in domeniul cafelei de specialitate. Traditiile agricole sunt adanc inradacinate, iar multi fermieri salvadorieni sunt extrem de pasionati de productia de cafea si se straduiesc continuu sa isi imbunatateasca recolta. El Salvador ofera conditii optime pentru procesarea cafelei. Sezonul secetos prelungit are loc, de obicei, in timpul sezonului de recolta, facilitand uscarea cafelei la soare.

Desi productia de cafea in tara a scazut de peste doua decenii – o situatie exacerbata de criza CLR – abordarea productiei de cafea s-a schimbat de la volum la calitate. O noua generatie de producatori de cafea proaspat prajita a aparut in toata tara, cu o viziune si o abordare noua a productiei. Multi dintre acesti producatori experimenteaza cu procesarea si varietatile.

Vezi mai mult Informatii conformitate produs

Origine: El Salvador

Daca doresti sa iti exprimi parerea despre acest produs poti adauga un review.

Review-ul a fost trimis cu succes.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!