Miriam Quesada Enciso este proprietara fermei de cafea de specialitate El Guayacan de 3 hectare de 15 ani. Situată la o altitudine impresionantă de 1550 de metri deasupra nivelului mării în regiunea Acevedo din Columbia, El Guayacan este o fermă dedicată producerii de cafea de specialitate de înaltă calitate.
Miriam face parte dintr-o familie de cultivatori de cafea de două generații, preluând această fermă de la fostul ei soț în urma partajului proprietății. Acum, ea gestionează El Guayacan alături de soțul ei, Libardo, care și-a dedicat întreaga viață cultivării cafelei.
La El Guayacan, pasiunea pentru excelență se reflectă în eforturile constante de a îmbunătăți și evolua procesele pentru a oferi cea mai bună cafea de specialitate posibilă. Cireșele de cafea sunt culese manual cu grijă, iar culegătorii sunt motivați să selecteze doar cireșele coapte la perfecțiune, asigurând astfel o calitate superioară a boabelor.
Acest lot special a fost supus unui proces de fermentare anaerobă, realizat integral la fermă. Cireșele de cafea coapte au fost plasate în saci fără apă timp de patru zile, permițând dezvoltarea unor arome unice. Ulterior, au fost transportate la Cuatro Vientos pentru a finaliza procesul de uscare, garantând astfel o cafea de specialitate cu un profil aromatic distinct și complex.
Origine: Columbia